ETNO ATV AVANTURA

CELODNEVNA TURA

About

CELODNEVNA TURA

Etno selo Trbović (Ozrem) – Rajac – Ravna Gora – Etno selo Trbović (Ozrem)

CELODNEVNA TURA

140EUR
  • Cena za 1 ili 2 osobe na kvadu
  • Minimum 3 kvada
  • Dužina: 80 km
  • Trajanje 7h
  • Vodič, gorivo i oprema uključeni u cenu

Tura koja Vas obroncima i vrhovima Suvobora, vraća prirodi. Izvan žurbe današnjice, tu ste samo vaši prijatelji, kvadovi i Vi, u pejzažima i predelima koji oduzimaju dah. Adrenalinski dozirana tura, prilagođena iskusnim i neiskusnim vozačima, predvođena prekaljenim vodičima, primoraće Vas da konstantno budete aktivni, ali je pravi odmor i uživanje i za oči i za dušu.

Iz Etno sela Trbović, kroz bukove i brezove šume na obroncima Suvobora, dolazimo do planinskog predela Rajca, jednog od vrhova Suvobora. Sa Rajca, na nadmorskoj visini 849m, uživaćete u nestvarnom pogledu iznad oblaka.

Nakon pauze na Rajcu, kroz šumarke i livade, seoskim bogazima, prolazimo pored planinarskog doma “Duško Jovanović” i dolazimo do lovačke čeke, na kojoj pravimo sledeću pauzu. U miru borove šume, punimo pluća kiseonikom, uživamo u prirodi pogledu i nastavljamo ka Ravnoj Gori, slikovitoj visoravni prekrivenoj livadama, šumama i pašnjacima, koja se nalazi na zapadnim i jugozapadnim obroncima Suvobora.

Strmim, ali za vožnju pogodnim stazama i serpentinama dolazimo do Mokre Pećine, jedne od osobenosti Ravne Gore. Na nadmorskoj visini od 645m, uklesana u krečnjačku stenu, skrivena je Mokra Pećina, izvorište kristalno bistre rečice Grab iz koje se može piti voda. Bogata pećinskim nakitom, stalaktitskom draperijom dugom 5 metara, sa potokom na dnu, dugačka je 395 m, mada lokalni znalci kažu da joj nema kraja. Kažu i da je u njoj skriveno blago – ko ga nađe njegovo je.

Serptentinama se penjemo do istorijskog kompleksa Ravne Gore – mesta na kome je u I svetskom ratu vođena Kolubarska bitka i gde je u II svetskom ratu bio lociran štab Draže Mihailovića.

Najpre odlazimo na vidikovac “Babina glava” sa koga se pruža pogled na sve 4 strane Šumadije koji se ne može prepričati, koji se jednostavno mora doživeti. Potom se kvadovima spuštamo do istorijskog kompleksa na Ravnoj Gori, koga čine spomenik Draži Mihailoviću, crkva Svetog Đorđa, i spomen dom u kome se nalazi muzej, biblioteka sa čitaonicom i sala za predavanje i kongrese.

Nakon toga odlazimo prema Damljanovića kolibi gde pravimo pauzu. Stara koliba, izgrađena 1912. u šumadijskom stilu, čije dvorište omeđavaju brda, gusta bukova šuma i bistar potok. Uživamo u miru koji jedino narušava žubor vode sa izvora. Uz doplatu, moguć je i ručak u kolibi.

About
09h

Polazak

Nakon kratke obuke krećemo iz Etno sela Trbović, ka planinskom predelu Rajac

10h

Rajac

Na nadmorskoj visini od 849m, uživamo u nestvarnom pogledu iznad oblaka.

10:45h

Lovačka čeka

U miru borove šume, punimo pluća kiseonikom, uživamo u prirodi pogledu i nastavljamo

12h

Mokra pećina

Pijemo vodu iz kristalno bistre rečice Grab i slikamo se sa šišmišima u pećini

13h

Babina glava

Preko serpentina i visoravni Ravne Gore penjemo se "babi ba glavu" i uživamo u pogledu na sve 4 strane Šumadije

13:30h

Ravna Gora

Spuštamo se do istorijskog kompleksa na Ravnoj Gori, koga čine spomenik Draži Mihailoviću, crkva Svetog Đorđa, i spomen dom

14:15h

Damljanovića koliba

U miru bukove šume, koga narušava jedino žubor bistrog potoka, odmaramo i uživamo. Uz doplatu, moguć je i ručak u kolibi.

15:30h

Polazak nazad

Vraćamo se polako ka Etno selu Trbović. Povratak kraćim, ali podjednako uzbudljivim putem

18:00h

Završetak ture

Završetak ture i druženje u Etno selu Trbović

About

POLUDNEVNA TURA

Etno selo Trbović (Ozrem) – Rajac – Etno selo Trbović

IZNAJMLJIVANJE KVADOVA

Iznajmljivanje za samostalne vožnje: 1h, 2h, 3h, 4h, 6h

About

KONTAKTIRAJTE
NAS

Za detaljnije kontakt informacije
posetite stranicu kontakt

Etno ATV avantura

Selo Ozrem bb
32300 Gornji Milanovac
Srbija

info@atvavantura.rs

www.atvavantura.rs

+381(0) 64 3950415
+381(0) 64 1537157

Etno selo Trbović

Selo Ozrem bb
32300 Gornji Milanovac
Srbija

info@etnoselotrbovic.rs

www.etnoselotrbovic.rs

+381(0) 64 1451355

etno atv avantura

© 2021
contact-section